LIONS INTERNATIONELLA HJÄLPFOND – LCIF

LCIF´s uppgift

”Att stödja de insatser som lionklubbar och partner gör genom att hjälpa samhällen lokalt och globalt, samt inge hopp och förbättra liv genom humanitära serviceprojekt och anslag.”

Lions stödjer ungdomar på Filippinerna genom Lions Quest-programmet.

Stöd till ungdomar på Filippinerna med Lions Quest-programmet

Sedan LCIF´s grundande år 1968 har man strävat efter att upprätthålla Lions servicemål i hela världen. LCIF har delat ut cirka 12 000 anslag på totalt mer än USD 900 miljoner inom fyra nyckelområden:

1. LCIF ger syn. Förbättrar och återställer syn. Utbildar personal inom synvård. Bygger upp syncentra.
  2. LCIF stödjer ungdomar.  Bland annat programmet Lions Quest för bättre livskvalitet.
  3. LCIF tillhandahåller katastrofhjälp. Omedelbar hjälp vid katastrofer och vid återuppbyggnad.
  4. LCIF tillgodoser humanitära behov. Mässlingsinitiativet. Förhindra eller minska effekterna av Diabetes.

Verksamhetsåret 2015-2016 donerade lionklubbarna världen över cirka 40 miljoner US$ till LCIF. Under samma tid delades 45 miljoner US$ ut anslag till olika ändamål.

Läs mer om LCIF

lions_voucher_distribution